Zomer 2012 Frankrijk (Ardeche)

Vrijdag 6 juli 2012:
's Middags vertrekken we naar Els en Loek, zodat we morgen op tijd kunnen vertrekken.
Zaterdag 7 juli:
Nadat we lekker ontbijt hebben vertrekken we tegen 10 uur richting België. Net voor de grens in Luyksgestel tanken we nog even de dieseltank vol, omdat de diesel in België toch een stuk duurder is. Al snel komen we bij de grens en rijden we via Lommel verder. In Hechtel-Eksel zien we dat het 23˚. Via Houthalen komen we uiteindelijk in St. Truiden, waar we op de camperplaats eten. Als we om half 3 door Namen rijden is de temperatuur inmiddels opgelopen tot 26˚. Via het bedevaartsplaatsje Beauraing, waar in 1932 een aantal jongens en een meisje de Heilige Maagd Maria hebben zien verschijnen, komen we uiteindelijk in Bouillon, waar we overnachten. Na het eten gaan Els, Loek en Rex nog een wandeling maken met de honden naar de poorten. Als ze weer terug zijn is het inmiddels al flink afgekoeld en niet veel later komt er nog een fikse bui uit de lucht vallen. Als we naar bed gaan staan er 8 campers en 2 busjes op de parkeerplaats.

Zondag 8 juli:
Voor half 9 rijden we door de poorten en parkeren naast de markt. Rex en Loek halen broodjes tussen de buien door. Daarna lopen we over de markt. Inmiddels schijnt de zon en wordt het zelfs droog. Op de markt kopen we kleding en groente en bekijken Bouillon. Als we daarna weer bij de campers komen en doorrijden begint het weer te regenen. Niet lang na ons vertrek passeren we de grens van Frankrijk en op de camperplaats in Stenay lunchen we. We blijven de Maas (Meuse) volgen en komen uiteindelijk in Commercy, waar we de camperplaats op zoeken. We hebben onderweg menig bui gehad en ook op de mooie camperplaats in Commercy begint het weer te regenen. Even later schijnt ook hier weer de zon vrolijk en gaat uiteindelijk na het avondeten ook de wind aardig liggen. We lopen de plaats nog in en komen later weer terug bij de campers en kijken nog bij de jachtjes in het water. Na gezellig bij elkaar te hebben gezeten gaan we naar bed.

Maandag 9 juli:
Na het ontbijt lopen we over de markt in Commercy. We rijden daarna door naar het zuiden. Voor Langres krijgen we een wegomleiding over mooie weggetjes en langs een stuwmeer. In Langres nemen we de camperplaats direct bij het centrum. Na het avondeten lopen we het historische centrum in. We komen langs de Notre Dame en zien alle oude Middeleeuwse gebouwen. Over de stadsmuren zien we een andere camperplaats beneden bij een klein liftje, waarmee je gratis omhoog kunt komen. Als we weer bij de campers zijn komen er nog een paar Nederlandse campers. Het is best druk als we naar bed gaan.

Dinsdag 10 juli:
Nadat we lost en gevuld hebben rijden we door via Dijon naar Beaune. Hier vinden we al snel de camperplaats direct bij het centrum. Het is een warme, maar toch ook bewolkte dag. We zitten eerst bij de campers in de schaduw en lopen later het oude stadje in. Het is een gezellig oud centrum met een oud ziekenhuis, dat al in de 14e eeuw is gesticht. Door de poort verlaten we aan de noordkant het centrum weer en we lopen buiten langs weer terug naar de camperplaats. We eten en daarna zitten we nog tot een uur of 9 buiten. Het is weer een mooie zonnige dag vandaag.

Woensdag 11 juli:
Ik bedenk dat we de mooie daken van de kaartjes helemaal niet gezien hebben. We ontbijten buiten en lopen daarna eerst naar het grote winkelcentrum bij de Carrefour. Daarna lopen we nogmaals de stad in en komen tot de conclusie dat de gekleurde daken zich binnen in Hotel-Dieu bevinden. Ik ga gewapend met de camera’s naar binnen en bekijk het ziekenhuis en het daarbinnen gelegen binnenplein met de mooie daken. Het is zeker de moeite waard om te zien. Als we weer bij de campers terug zijn lunchen we voor we naar Chalons sur Saône rijden. Daar vinden we de camperplaats snel, maar die bevindt zich langs een hele drukken weg. Wel kun je hier gratis lozen. We lopen eerst de stad in waar we de 2 bezienswaardige kerken bekijken en in de gezellige straatjes winkelen. We rijden daarna door naar Givry waar we op de hele mooie camperplaats gaan staan om te overnachten. Er is hier zelfs een speeltuintje en tafeltennistafel aanwezig. Nadat we hebben gekookt eten we buiten. Ook vandaag is het weer mooi weer, hetzij soms wat bewolkt, maar dat is niet  erg, want anders is het weer veel te heet. Na het eten kijken we nog een film en daarna gaan we naar bed.

Donderdag 12 juli:
We lopen na het ontbijt eerst over de markt. Het waait best hard en we besluiten toch verder te rijden. We gaan niet zo heel ver naar Cluny een kilometer of 25 verder langs dezelfde weg. Daar vinden we de camperplaats naast de muur van het grote klooster. Dit schijnt vroeger het grootste klooster van heel Europa te zijn geweest. Wij lopen door het leuke stadje, waar een boel winkeltjes zijn en daarna komen we bij het klooster en lopen zo uiteindelijk een rondje naar de camper terug. Na het eten kijken we weer een film en daarna is het alweer bedtijd.

Vrijdag 13 juli:
Het lijkt een bewolkte dag. Na het ontbijt rijden we eerst verder over de N79 en na een paar kilometers komen we op de D 987. Dit is een mooie pittoreske route, die ons via Matour in la Cayette brengt, nadat we eigenlijk verkeerd reden, omdat we de D10 misten. In Cayette doen we boodschappen bij de Aldi en daarna blijven we de D 987 volgen en komen langs een mooie camperplaats in Chateauneuf, waar we besluiten te overnachten. Hier sta je naast een leuk bruggetje over de le Sornin. Loek en Rex wandelen eerst met Belle naar het kasteeltje en daarna wil Belle niet meer mee om aan de andere kant van het bruggetje te kijken. Daar is een bakker en verder een kerk met een begraafplaats, waar allemaal verzakte grafstenen staan. Els en ik schilderen het pittoreske uitzicht over de brug en daarna gaan we barbecueën. Als het eerste vlees bijna klaar is begint het te regenen en we eten daarna onze maaltijd onder de luifel van een van de campers. Na de afwas regent het nog steeds. De avond brengen we daarom maar weer binnen door.

Zaterdag 14 juli, nationale feestdag:
Voordat we vertrekken lopen we eerst nog naar de kerk met zijn scheve grafstenen. Daarna rijden we verder via Roanne naar het zuiden. Vanaf Roanne krijgen we een stukje snelweg, omdat dat niet anders kan, maar zodra we kunnen verlaten we die weer om onze weg over de B-wegen te vervolgen. Vandaag willen we een aantal kilometers maken, zodat we uiteindelijk ten zuiden van Sint Etienne uitkomen. Onderweg komen we een aantal marktjes en rommelmarkten tegen ter ere van de Nationale Feestdag. Uiteindelijk nemen we de camperplaats in Planfoy, bovenop een berg. We lopen het weggetje af naar beneden naar het dorp, waar een bakker, een slager en een cafe-restaurant is. We hopen dat de bakker morgenochtend met het brood boven op de berg komt, omdat Rex en Loek niet echt zin hebben om deze wandeling nog een keer te maken. In uiterste nood kunnen we ons brood uit de diepvries nog aanspreken of broodjes afbakken. De hele dag was het aardig zonnig, maar hier bovenop de berg staat een aardig frisse wind en na het eten en de afwas bekijken we het tweede deel van de film van gisteravond. De Franse buurman van de overkant laat onder de afwas een foto zien van dezelfde camperplaats, 15 dagen geleden, waarop de plaats was overstroomd door een heftige hagelbui. Nu schijnt het zonnetje tenminste, ook al is het niet echt warm meer.

Zondag 15 juli:
Helaas is de bakker nog niet geweest als we tegen 9 uur wakker worden. Hij weet niet hoeveel inkomsten hij mist door hier niet te verschijnen. Vandaag willen we toch echt de Ardeche bereiken, ons uiteindelijke doel van deze vakantie. Dat is echter niet zo erg moeilijk, omdat deze maar een paar tientallen kilometers meer is verwijderd van onze overnachtingsplaats. Nadat we zijn vertrokken rijden we al voordat we bij Annonay komen de Ardeche in. Annonay is een aardig plaatsje, waar 2 riviertjes samen komen. In de Middeleeuwen werd dit water gebruikt voor leer en linnenverwerking. In 1783 steeg hier de eerste luchtballon de lucht in door de gebroeders Montgolfier. Nu kun je hier nog steeds met een luchtballon boven de stad hangen. Via de in haarspeldbochten omlaag lopende weg (D578a) verlaten we het stadje in de richting van Lalouvesc. De weg gaat langs de bergen steeds verder omhoog met percentages van gemiddeld 7%. In Satellieu is het best druk bij de winkeltjes in het centrum. Daarna komen we langs een groot hotel, dat langs het stroompje is gebouwd. Niet veel verderop komen we in Lalouvesc, wat bovenop de bergen ligt. Hier staat ook een basiliek, waardoor het wel het Rome van de Ardeche wordt genoemd. Erg indrukwekkend allemaal. Wij rijden door over de D532 naar St. Félicien, waar we een boterhammetje eten. Via een smalle weg (D578) rijden we weer verder door een mooi stuk natuur en komen zo in Lamastre, waar we op de camperplaats gaan staan.  Nadat we onderweg een behoorlijke regenbui hebben gehad, schijnt nu de zon en zitten we al snel te zweten en genieten van een lekkere bak koffie. Daarna lopen we langs het smaakvolle plein met de restaurantjes. Er is echter verder niet echt veel te beleven en als we weer bij de campers komen begint het net weer te regenen. We lezen wat en genieten van onze rust. Als we willen gaan eten en we net de tafel buiten hebben gedekt begint het weer te regenen en gaan we toch maar binnen eten. Na het eten spelen we een spelletje rummicub en gaan niet heel laat naar bed.

Maandag 16 juli:
Als we wakker worden eten we buiten. Daarna vertrekken we. We rijden over de D523 naar St. Perat, daarna langs de Rhone naar le Pouzin. Onderweg regent het behoorlijk. In Privas, bekijken we de overnachtingsplaats. We vinden het niet echt geschikt net naast de bouwput, waar we net langs konden. We besluiten verder te gaan naar Aubenas. Hier is echter geen camperplaats, maar aan de Ardeche vinden we een parkeerplaats net over de brug in Ucel, waar we koffie drinken. Als we aan politieagenten vragen of we hier mogen overnachten, dan is dat geen probleem voor 2 of 3 nachten. We blijven hoer dus lekker staan. Ondertussen is het zonnetje er bij gekomen en zitten we in de schaduw. In ze zon is het wel een graad of 30, maar er staat een behoorlijke wind. Voor het eten lopen we nog een rondje. Er zijn niet echt veel winkels te bekennen, maar we zien wel een winkeltje, waar morgen waarschijnlijk wel brood te halen is. Na het eten zitten we nog buiten tot het begint af te koelen en daarna kijken we nog even tv, voor we gaan slapen.

Dinsdag 17 juli:
Vandaag is het weer warm. Als we door Aubenas lopen is het alweer 28 graden. Aubenas is een aardig plaatsje met winkeltjes en een kasteel. Het kasteel met mooie gekleurde dakpannen belegde daken. We rijden daarna naar Largentière, waar ook een camperplaats is op een overvolle parkeerplaats aan de ene kant van het stadje, bij de Carrefour. Het echt gezellige stadje ligt in de kloof van de Ligne, het riviertje dat direct voor de poort langs stroomt. Als wij aankomen zijn ze net bezig de dinsdagmarkt op te ruimen. Het stadje heeft vroeger gefloreerd door zijn zilvermijnen en later heeft de zijde-industrie hier ook nog gevestigd is geweest. In het kasteel woonden vroeger de bisschoppen die ook baronnen van Largentière waren en tot 1966 was er het ziekenhuis voor ouderen in gevestigd. Sindsdien is er het postmuseum in gevestigd. In het stadje genieten we van de leuke kleine straatjes en het mooie dak van het raadhuis. Wij lopen vanwege de hitte door de poort naar het riviertje de Ligne, waar de honden even een nat pak kunnen halen en zo verkoeling krijgen. Als we weer bij de campers terug zijn, zorgen we er eerst even voor dat het een beetje door kan waaien, zodat de hitte een beetje wegtrekt. We rijden verder, omdat het op deze parkeerplaats met deze hitte niet echt te harden is. We gaan op zoek naar een andere camperplaats in de buurt, maar moeten vaststellen dat dat erg tegen valt. We rijden uiteindelijk weer terug naar de plaats waar we ook afgelopen nacht hebben gestaan en genieten onder de bomen van de schaduw. We lezen wat buiten en eten tot het donker is. Ook vandaag hebben zich weer andere campers bij ons gevoegd en ook een Franse caravan overnacht op deze plek. Als we naar bed gaan is het nog warm in de camper.

Woensdag 18 juli:
Na het ontbijt vertrekken we en gaan eerst langs de Lidl om boodschappen te doen. Daarna vervolgen we onze weg naar Joyeuze, wat we willen bekijken. Als we daar aankomen is het overal overvol met geparkeerde auto’s. Dit blijken allemaal bezoekers van de markt te zijn. We kunnen gelukkig bij een hotel op het grote grasveld, dat als parkeerplaats dient staan en lopen over de markt. Ook hier zijn ze alweer aan het opruimen. Elke keer als wij komen schijnt dat het geval te zijn. Tegen 2 uur is de markt zo goed als afgelopen. We kopen voor 2 euro een kistje met nectarines. We lopen nog even langs de kerk en gaan dan weer terug naar de campers en rijden door naar les Vans waar we een broodje buiten de camper, omdat het binnen te stikken is van de hitte. Vandaag is het tegen de 40˚C en onze motorairco werkt niet, dus is het binnen ondertussen iets van 38˚C. We rijden door naar St. Alban-Auriolles, waar we op de camperplaats gaan staan. Hier staan we midden in de zon en er is geen vleugje wind te bekennen. We bewegen ons daarom zo min mogelijk, omdat elke inspanning teveel zweet kostte. Na het eten zitten we nog de hele avond buiten en we gaan pas naar bed als het een beetje af is gekoeld.

Donderdag 19 juli:
Vanmorgen staan we vroeg op, omdat we niet weer midden overdag in de hitte willen rijden. We willen niet zo ver. Vallon-Pont-d’ Arc ligt maar op een afstand van ongeveer 20 km. Als we echter het eerste bruggetje tegenkomen is die niet breder dan 2.50m terwijl de bogen direct langs de weg geplaatst zijn. Het lijkt van een afstand niet meer dan een fietsbruggetje. We besluiten hier niet langs te gaan. We moeten dan weer terug naar het plaatsje en daarna rijden we een eind verder. Als we op een gegeven moment weer bij de rivier de Ardeche komen en een mooi uitzicht zien en we parkeren net een eindje voorbij de brug. Daarna hadden we eigenlijk over de brug gemoeten, maar aangezien we niet konden draaien rijden we verder. Hierdoor komen we door hele mooie lage tunneltjes in de berg en zien we de Ardeche langs kronkelen en hebben we uitzicht op de krijtrotsen. Als we hierdoor heen zijn, gaan we rechtsaf en gaan een eindje verderop weer naar rechts, omdat we eigenlijk terug hadden moeten gaan, maar daar geen zin in hadden. Nu rijden we over een smalle bergweg en moesten nog 20 km naar onze bestemming. Op een gegeven moment komen we langs rotswanden en de weg is erg smal. Als we tegenliggers tegenkomen is het wel erg spannend om hier met beide campers hier langs te komen. Daarna komen we weer bij de Ardeche en zien veel mensen in het water met kano’s en een heleboel geparkeerde auto’s. We hopen in de bewoonde wereld te komen en gaan over de smalle brug en rijden het plaatsje Labeaume in. We komen hier echter in hele smalle straatjes met allemaal tegenliggers en mensen op straat. Ook van de andere kant komt er nog een camper en ook bij de brug op de parkeerplaats stonden wel 2 campers. Wij horen echter dat er geen campers van de andere kant het dorp in mochten rijden. Wij zijn van onze kant geen bordje tegen gekomen en moesten toch door de meute heen om weer op de grotere weg te komen. Met veel gemanoeuvreer komen we er gelukkig toch zonder kleerscheuren doorheen en komen daarna gelukkig weer op een grotere weg, waardoor we uiteindelijk toch in Vallon-Pont-d’ Arc terecht komen en weer een menigte tegenkomen, waardoor we via een omweg naar de camperplaats in Vallon terecht komen. Als we het stadje inlopen blijkt ook hier weer markt te zijn en daardoor was het ook hier weer erg druk. De straatjes van Vallon zijn gezellig druk en we lopen eerst ‘s middags en daarna ook ’s avonds na het BBQ-en nog een keertje. Daarna zitten we nog met de warmte buiten.

Vrijdag 20 juli:
Vanmorgen zouden Els en ik samen met het busje naar de Pont d’Arc gaan, maar als het busje om half 11 nog niet is gekomen gaan we met de campers de route Gorges d’Ardeche volgen, waarvan we verwachten dat we de bekende poort in de rotsen tegenkomen. Helaas moeten we achteraf constateren dat wij de poort niet hebben gezien, dus dat we waarschijnlijk toch ergens de verkeerde weg hebben genomen. Helaas voor ons, maar we keren hier niet meer voor om. We hebben al veel natuurschoon gezien en laten het hier maar bij. Onderaan de berg komen we in Bourg St. Andéol, waar we naast de camperplaats eten en boodschappen doen bij de Lidl. We rijden daarna langs de Rhone door naar bisschopsstad Viviers, waar we de 12e eeuwse Kathedraal bekijken. Ook heb je vanaf hier een schitterend uitzicht over de Rhone en de daken van Verviers. We lopen daarna door de smalle straatjes met oude huizen en genieten van de aparte sfeer. We rijden vervolgens naar Montelimar, waar we op de camperplaats Largentière overnachten. We staan hier heerlijk onder de bomen, maar vandaag is het lang niet meer zo warm, door de harde wind. We moeten oppassen dat alles niet van tafel waait. We zitten daarom ook niet zo lang buiten en kijken een filmpje.

Zaterdag 21 juli:
Vanmorgen doen we boodschappen bij de LeClerc supermarkt, die vlak naast de camperplek is. Na onze lunch lopen we de stad in en ontdekken dat er hier heel wat te winkelen valt. We drinken wat op het grote plein midden in de stad en de vele winkeltjes bieden verder genoeg koopjes zodat de tijd omvliegt. We zijn daarom ook pas weer rond 5 uur weer bij de campers, nadat we pruimen hebben geplukt bij de boom om de hoek.
Na het eten gaan de mannen nog even terug naar Leclerc om nog wat te halen wat ze waren vergeten. Daarna zitten we binnen, omdat het erg hard waait.

Zondag 22 juli:
Na het ontbijt vertrekken we. Het waait nog steeds behoorlijk hard. Vannacht leek het af en toe wel storm. We rijden langs de Rhone naar het noorden en onderweg hebben we nog steeds last van de harde wind. Net na Valence zien we dat de Isere, een zijrivier van de Rhone erg hoog staat. Ook komen we langs erg veel abricozenbomen. We vinden net voor Vienne een camperplaats in Reventin-Vaugris. Hier staan we wat in de schuil, maar het waait nog steeds een beetje. Aan het eind van de middag lopen we terug naar de zonnebloemvelden, die we gezien hebben en maken een wandeling van ruim een uur. Vanaf hier staan een aantal wandelroutes aangegeven. ’s Avonds kijken we nog een film.

Maandag 23 juli:
De harde wind is gelukkig weg. We rijden over Vienne en dan mijden we Lyon om vervolgens de D1083 naar Bourg-en-Bresse. Onderweg komen we langs Villars-les-Dombes, waar een magnifiek vogelpark (Parc Ornithologique) is. Verder komen we langs de meren van La Dombes, die aan weerskanten van de weg te zien zijn. In Bourg-en-Bresse nemen we de camperplek naast de kerk met de mooie gekleurde daken. We lopen de stad in, maar kunnen het centrum eerst helemaal niet vinden, laat staan de oude houten huizen die hier ook moeten zijn. Het blijkt de we de Boulevard de Brou helemaal af hadden moeten lopen en dan naar de kerk toe, dan waren we middenin het voetgangersgebied uitgekomen. Na het eten lopen we nog een rondje om l’Eglise de Brou (een Gotische kerk).

Dinsdag 24 juli:  
We willen vandaag weer een stuk richting huis. Over de D996 rijden we naar het Noorden. In Louhans bekijken we het oude centrum. Er zijn allemaal winkels met bogen waaronder een afdak is, waar het lekker koel is. Het is echt een karakteristieke plaats en ook de kerk heeft hier een met kleuren belegd dak. Over allemaal binnenwegen komen we uiteindelijk in Dole, waar we op de camperplaats willen overnachten. Hier lopen we het historische centrum in dat heel erg schilderachtig is. Bovenop de berg is de kerk aan een marktplein. Van beneden kun je mooie foto’s maken, vooral omdat er zulke mooie bloemen zijn. Als we weer terug zijn, verplaatsen we de campers naar de andere kant van het grote parkeerterrein, omdat we daar beter kunnen BBQ-en en in de schaduw onder de bomen kunnen zitten. Els en Rex gaan even met de honden naar de andere kant van de rivier om ze te laten zwemmen. Belle heeft echter nog geen eten gehad en heeft daarom geen rust om even rustig te gaan zwemmen. Ze zijn dus binnen no time weer terug bij de campers. Daarna eten we als het vlees gaar is. We zitten buiten tot het donker is. Els masseert mijn zere voeten en daarna gaan we naar bed.

Woensdag 25 juli:
Ik heb heerlijk geslapen zonder wakker te worden, omdat mijn voeten pijn deden. We rijden vandaag via de D475 via Gray, wat ook een leuke plaats lijkt te zijn. Via Langres rijden we N 19 en na Chaumont de N 67 naar Joinville, waar we de camperplaats nemen. Ook vandaag is het weer erg warm. Als we hebben gegeten lopen we nog de plaats in. Er stroomt een rivier midden door de plaats en er is een mooie waterval te zien.

Donderdag 26 juli:
We vertrekken nadat we weer een heerlijke kop koffie van Loek hebben gehad en rijden via Bar-le-Duc verder naar Dun-sur-Meuse waar we op de camperplek langs de Maas gaan staan. Ook hier is het weer veel te warm om ook maar iets anders te doen dan rustig in de schaduw te zitten, te lezen en naar de bootjes te kijken. Na het avondeten lopen we nog het plaatsje in en zien dat er niet veel te beleven valt. De camping is niet duurder dan de camperplaats en heeft een zwemwater, dus misschien is dat een volgende keer een betere optie bij warm weer. We zitten buiten tot het te vochtig wordt.

Vrijdag 27 juli:
Vandaag rijden we eerst langs de Lidl in Stenay om nog wat goedkope wijn in te slaan. Daarna gaan we via binnenwegen over de Belgische grens en eten wat op de camperplaats in Haironville. We bekjken waar we willen overnachten en komen uit op Sint Truiden, omdat daar op zaterdagochtend markt is bij de veehal. We moeten daar nog 145 km voor rijden en besluiten de snelweg te nemen om op te schieten. Zodra we op de snelweg rijden begint het echter verschrikkelijk te regenen. Onweer en harde wind zorgen ervoor dat we niet harder dan 50 km per uur kunnen rijden. Dit noodweer houdt zeker een kilometer of 50 aan en op een gegeven moment lijkt het net of er allemaal schuim op de weg staat. Als we eindelijk in Sint Truiden aankomen staat de officiële camperplaats helemaal vol. Wij overnachten op de Begijnhof, waar vroeger de camperplaats was. Voor het eten lopen we de stad nog in en winkelen in de gezellige stad. Hier zijn echt kerken met mooie torens te zien. Zowel Els als ik kopen nog wat in de opruiming. Als we terug komen bij de campers zorgen we eerst dat we te eten krijgen en daarna zitten we nog buiten tot het donker wordt. Het is hier niet zo’n noodweer geweest als wij onderweg hebben gehad. Wel horen we op de radio dat er plaatsen in België zijn, die met overstromingen kampen.

Zaterdag 28 juli:
Het weer is helemaal omgeslagen. Vannacht heeft het af en toe geregend en als we ons ontbijt bijna op hebben regent het ook alweer. Als het droog is lopen we eerst over de rommelmarkt bij de veehal. Daarna vertrekken Els en Loek, omdat ze vandaag weer thuis willen komen. Loek moet morgenavond weer werken, dus hun vakantie zit er weer op. Wij hebben nog een dag extra. Wij lopen nog over de grote markt in het centrum, die tot 12 uur duurt. Daarna gaan we terug naar de camper, eten een broodje en verkassen daarna naar de echte camperplaats. We horen dat er afgelopen nacht een losse schotel  is gestolen, dus je moet hier niks open laten of los laten staan. Wij lezen rustig in de camper en genieten van onze rust. Ook vanmiddag regent het af en toe. Gelukkig is het niet weer zulk noodweer als gisteren, maar het is wel een stuk koeler dan de afgelopen tijd. We lopen nog even de stad in als het zonnetje er weer bij is. Na het eten kijken we een filmpje en gaan we niet al te laat naar bed.

Zondag 29 juli:
Ook wij gaan vandaag naar huis. We rijden de laatste kilometers over de snelweg en hebben nog tijd genoeg over om de camper uit te pakken.

We hebben in het totaal ongeveer 2500 km gereden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb