Zomer 2022  Vakantie in Duitsland, route langs de Elbe

Vrijdag 29 juli 2022:

Nadat Rex thuis is gekomen van zijn werk rijden we naar Huissen. Daar blijven we even totdat Gea is bevallen. Ze is nu al 3 dagen over tijd en we hopen dat het niet zo heel lang meer gaat duren. Nadat we gegeten hebben lopen we nog even door het centrum en als we weer terug komen bij de camper begint het te regenen. Vorig jaar hebben we ook onze eerste nacht hier gestaan en ook toen regende het af en toe.

Als we een film zitten te kijken, ontvangen we het heugelijke nieuws dat we weer opa en oma zijn geworden van een kleindochter. 

Zaterdag 30 juli:

Nadat we hebben ontbeten gaan we tegen 10 uur op pad naar Elden. Het komt goed uit dat we langs komen, want Hendrik moet nog weg. De kinderen kunnen dan lekker thuis blijven en hoeven dan niet mee in de auto. Gea is dan ook niet alleen met de kleine Jinte. 

De kinderen pakken alle cadeautjes uit en gaan daarna lekker beneden spelen. Hendrik is tegen lunchtijd weer thuis en als we zitten te lunchen komen ook de andere opa en oma op kraamvisite. Na afscheid te hebben genomen vertrekken wij om verder op vakantie te gaan. We rijden door tot net over de grens van Duitsland. De camperplaats in Nordhorn staat al aardig vol, maar wij vinden nog wel een plaatsje. We genieten van de rust bij de camper.

Zondag 31 juli:

Het weer is wat minder vandaag. We fietsen door Nordhorn en scoren een labcache en cappucino met gebak op het terras.

Onderweg hebben we lichte regen, maar als we weer bij de camper zijn krijgen we een flinke bui. Gelukkig zitten we nu lekker droog.

Maandag 1 augustus:

Vandaag weer verder naar Leer. Als we daar aankomen is de camperplaats in het centrum helaas vol. Wij gaan dan bij het zwembad staan, daar is het lekker rustig. Na de lunch fietsen we naar het centrum. Bij de haven worden filmopnames gemaakt. Wij zoeken nog een paar caches, maar kunnen niet alles vinden. De labcache gaat ons beter af. Tegen etenstijd zijn we weer terug bij de camper. Ondertussen staan er nu al 5 campers. Het is best wel weer warm geworden vandaag. Na het eten genieten we van een rustige avond.

Op het Joodse kerkhof moet ook een cache liggen. Helaas konden we die niet vinden 

Dinsdag 2 augustus:

We staan op als we wakker worden. Het is vandaag weer een warme dag, maar er staat gelukkig wel een aardig windje. We fietsen vanmorgen langs een aantal caches, maar kunnen niet alles zomaar vinden. Daarna lunchen we bij de camper. Na even rustig te hebben gezeten gaan we vanmiddag even naar het centrum. Gisteren hebben we alleen het oude stadje gezien, maar nu lopen we door de winkelstraten.  Sascha mag niet overal mee naar binnen. Bij de Euroshopper wordt gezegd dat ze alleen op de arm mee naar binnen mag. Nou ze is veel te zwaar en zal dat zeker niet de hele winkel door leuk vinden en wij ook niet. Dus blijven we om beurten maar weer buiten wachten tot de ander weer terug komt. Daarna fietsen we weer naar de oude stadskern. Ook nu zijn ze weer aan het filmen. Wij doen ondertussen onze andere labcache. Die gaat over een moord die is gepleegd en die in een boek beschreven staat. Of die nu wel of niet echt is gebeurd weten we nu nog niet dat ga ik thuis wel opzoeken. Ook welke film ze aan het opnemen zijn kunnen we nergens vinden, maar misschien komen we dat wel nooit te weten. Voor nu hebben we wel genoeg gefietst en gaan weer terug naar de camper. Ik bel oom Johann uit Emden op en maak een afspraak dat we donderdagmiddag bij hem langs komen. Hij vindt dat erg fijn en kijkt ernaar uit. Nadat we het eten op hebben en de afwas hebben gedaan lopen we nog even over de brug over de rondweg en scoren daar nog 2 caches. Eentje konden we weer niet vinden. Wel hebben we een tas appels geplukt, want net over de weg stonden een aantal appelbomen. Dan kan ik binnenkort weer lekkere appelmoes maken. Voor het zwembad schrijf ik deze tekst nog even, want daar is wifi. Daarna drinken we thee en kijken we nog een film. Als we naar bed willen komen er nog een Oostenrijkse auto en een klein campertje naast ons staan met 5 Oostenrijkse jongens. 

Woensdag 3 augustus:

Als we wakker worden zijn de Oostenrijkse jongens al aan het ontbijten. Wij rijden vandaag door naar Emden. We zijn op tijd voor een mooi plekje aan de haven.

Aan de haven in Emden

Na de lunch pakken we de fiets en gaan de stad in. Het is behoorlijk warm vandaag. We fietsen verder langs de andere kant van het water en dan via de andere brug weer terug. We eten in de schaduw zitten nog vrij lang buiten.

Donderdag 4 augustus:

We fietsen naar de Johanna molen. Rex krijgt nog een hele rondleiding door de molen. Daarna scoren we de cache even verderop. We komen door de Philosopfenweg weer terug. Op nummer 20 hebben oom Johann en tante Normi vroeger gewoond. We doen nog een paar boodschappen bij de grote Edeka, vlakbij de camperplaats en lunchen bij de camper. 

Daarna fietsen we naar oom Johann, waar we een gezellige middag hebben. Sascha gaat eerst de vijver in, ze heeft het erg warm. Daarna zitten we op het terras en horen dat oom Johann in juni 90 jaar is geworden. Zijn neef komt ook nog langs en we kijken foto's. Oom Johann is een goede verteller en nog goed bij de tijd. Na 5 uur fietsen we weer terug naar het centrum en eten bij een Grillroom. Helaas valt dat een beetje tegen. Als we bij de camper komen, drinken we koffie op het bankje op de kade en daarna kijken we nog een film.

Vrijdag 5 augustus:

We vertrekken niet al te laat en rijden 200 km richting Hamburg. Onderweg regent het en hebben we af en toe file.  We stoppen in Sittensen. Hier is een mooie camperplaats bij de watermolen.

De watermolen in Sittensen

We gaan gelijk even wandelen, want het is nu droog. Er is een mooi park en bij de mooie oude gebouwen, zoals de watermolen, de smederij, daarna langs de vijver naar het heimathaus, de Spieker en de schlafstal. Deze ronde doen we, omdat er een labcache ( rondje van 5 plekken met elk een vraag) is. Op deze manier komen we op veel plekken, die we anders niet zien. 

Als we terug komen, zet ik theewater op en loop daarna nog even de andere kant op. Na een vraag bij de brug te hebben beantwoord, loop ik nog door naar de kerk, bovenop de heuvel. Daar kom ik nog meer punten tegen van een andere labcache. 

Na het eten lopen we samen nog een keertje de berg op en we lopen nog door naar de kapel bij het kerkhof. Het is de hele tijd droog en weer zonnig gebleven, maar nu koelt het behoorlijk af. De camperplaats staat ondertussen helemaal vol en verderop op een parkeerplaats in de straat staan ook nog een aantal campers. Tot half 11 blijven er campers komen, die helaas weer verder moeten omdat het hier vol is. Daarna gaan wij naar bed en merken niet meer wat er buiten gebeurt.

Zaterdag 6 augustus:

Als we wakker worden schijnt de zon. We gaan vandaag ongeveer 90 km verder en zijn dan eindelijk aan de Elbe, die we verder willen volgen. Bij Lüneburg verlaten we de snelweg en rijden we door naar Lauenburg aan de Elbe.

Na de koffie en de lunch lopen we het oude stadje in. Via een heleboel trapjes komen we bovenop de berg bij de oude slottoren. Je hebt vanaf hier ook een mooi uitzicht over de Elbe.

Lauenburg

In het hele stadje staan allemaal oude vakwerkhuizen. Het oudste huis dateert uit 1513 en staat niet ver van de Elbe af. Als we langs de oever lopen zie je Sascha zoeken naar een plekje waar ze even het water in kan om af te koelen. Langs de Elbe staat ook een beeld, "der Rufer" genaamd. Dat beeld staat voor een schipper, die naar anderen roept.

Zondag 7 augustus:

We rijden vandaag 10 km verder naar Boizenburg. We komen dan ook al vroeg aan en drinken koffie in de schaduw van de camper. Ook vandaag is het weer behoorlijk zonnig en warm. Na de lunch fietsen we een rondje buitenlands en door het plaatsje terug. Sascha gaat nu met de poten in de rivier. Er is een leuk marktplein en een kerk. Weer terug bij de camper lezen we nog in de schaduw. 

Als ik 's avonds op internet ga, zie ik dat er niet zoveel bruggen over de Elbe zijn. Wij willen naar Hitzacker en dat ligt aan de andere kant van de Elbe. Er is geen brug meer voor die tijd dus we moeten 10 km terug over de brug.

Maandag 8 augustus:

Rond half 12 komen we aan in Hitzacker. Hitzacker is de geboorteplaats van Prins Claus. Er zijn meerdere dingen naar hem vernoemd, zo is er de Prinz-Claus-Promenade, een buste van Prins Claus met een jonge en een oude kant. Verder is er een restaurant genoemd naar Prins Claus. Het oude centrum ligt op een eiland en bij de meeste huizen staat een beschrijving van de geschiedenis van dat huis. Vandaag lopen we door dit oude centrum en komen onder andere bij de kerk en door de Hauptstrasse. Ook vandaag is het warm, maar bewolkt. De camperplaats ligt aan de rand van het oude centrum en is erg groot. Er is plek voor 60 campers en er is water, een loosput en stroom. 

 

Overal in de oude stad zitten kleine kabouters.

Hitzacker

Na het eten gaat Rex gitaar spelen en komt onze buurman met zijn gitaar om samen te spelen. We hebben nog gezellig zitten praten. 

Dinsdag 9 augustus:

We blijven vandaag hier. Na het ontbijt pakken we de fiets en via de Prinz-Claus-Promenade gaan we een kijkje nemen bij het fietspontje. Ook daar ligt een cache, maar deze kunnen we niet vinden. Met het pontje gaan veel mensen naar de overkant om daar een fietstocht te maken. Het schijnt dat je daar kilometers kunt fietsen, zonder dat je ook maar iemand tegen komt. Aan de Oostkant van de Elbe schijnt meer de Russische invloed altijd geheerst te hebben en gaat er er heel anders aan toe dan aan de Westzijde. Dat is van oudsher al zo, vertelde onze Duitse buurman ons gisteravond. Er werden ook geen bruggen bijgebouwd, zodat er niet veel verkeer overstak. 

Wij fietsen verder langs de oever van de Elbe en komen daar het bord en waterbad van Kneipp tegen, die we gisteren hebben gezocht. Ook hier staat een kabouter bij, zoals overal in het stadje. We fietsen langs de winkel en buitenom weer terug naar de camper. In de middag komen er weer behoorlijk wat wolken en ook een windje steekt op. Als we niet wisten dat er een hittegolf aan zit te komen, zou je zeggen dat het weer omslaat en we regen gaan krijgen. We zien het allemaal wel. Hele erge warmte heeft niet onze voorkeur.

Woensdag 10 augustus:

Vandaag verder naar Gartow, ongeveer 40 km verderop. Onze Duitse buurman had ons attent gemaakt op deze camperplaats, omdat hij aan een meertje ligt en je er kunt zwemmen. Het is erg warm vandaag. Rex is al bij het meertje wezen kijken en zegt dat het vol groene viezigheid ligt aan deze kant. Zelfs Sascha is er niet in geweest. Na de lunch lopen samen naar de imbiss, omdat in de reviews staat dat je er zo goed kunt eten. Om 5 uur gaan ze weer open en de kaart ziet er goed uit. We lopen langs het meertje en ook ik vind het maar vies. Een buitenlandse meneer heeft gezwommen, maar ook hij zegt dat je eerst door dat vieze stuk heen moet, voordat je bij beter water komt. Dat wordt dus niks. We blijven de rest van de middag rustig in de schaduw onder de luifel zitten.

We eten bij de imbiss. Als het koeler is in de avond, dan lopen we nog een stukje over de dijk langs het meertje en daarna door het dorp weer terug. We maken nog een praatje met 2 Nederlandse buren en gaan daarna naar binnen, omdat de muggen beginnen te steken.

Donderdag 11 augustus:

We staan op tijd op en gaan op de fiets naar het beverpad. Ook deze is met de fiets te doen. We beantwoorden onderweg allemaal vragen over de bevers en hun gewoonten. De antwoorden zijn te vinden op de informatieborden die we tegen komen. Deze labcache met bonus liggen er nog maar net en wij zijn de eersten die deze doen. Bij de bonus is de co iets vergeten in het Oost coördinaat. Hierover stuur ik hem een bericht en als wij weer in de schaduw bij de camper zitten krijg ik daar antwoord op. Aan het eind van de middag fiets ik nog even die kant op om als eerste te loggen. Een FTF voor ons! 

Als ik weer terug bij de camper ben bergt Rex de fietsen op en gaan we bbq-en op de barbecueplaats middenop de camperplaats. Overal is het nogal droog door het warme weer en dan durven we ons kleine bbq-tje niet zo goed te gebruiken in verband met brandgevaar.

Gartow

Vrijdag 12 augustus:
We rijden vandaag weer 40 km verder naar Wittenberge. Op de camperplaats is nog genoeg ruimte. We lunchen en zitten daarna eerst in de schaduw. Vandaag is het weer behoorlijk warm. Rond half 3 gaan we op pad. We lopen eerst langs de Elbe, waar we al een paar caches scoren. Dan gaan we verder met de labcache. Het centrum stelt niet veel voor. Als we terug komen, laten we Sascha nog even zwemmen, zodat ze lekker kan afkoelen. Ook wij komen bij in de schaduw. Rond half 5 pak ik de fiets. Op dat moment staat er een ooievaar op een huis aan de dijk. Hij begint met zijn vleugels te klepperen. Ik fiets weg om nog het laatste punt van de labcache te bezoeken en nog wat traditionele caches te zoeken. Ik vergeet de tijd en als ik bij het station een cache heb gelogd, zie ik dat het al half 7 is. De rest laat ik maar zitten, want nu moet ik toch echt naar de camper terug. Ik kom langs de Rewe en om de hoek zit Woolworth en nog een aantal winkels op een pleintje. Daarna fiets ik door de winkelstraat van Wittenberge. Af en toe is er een winkel of een restaurantje, verder is het een straat met kinderkopjes en vrij brede trottoirs. Ook de NKD zit in deze straat. Als ik bij de camper terug ben is het inmiddels al kwart voor 7. Ik ga snel aan de slag met het eten. Rex heeft de aardappels al geschild. Om half 9 zitten we aan de thee.

De ooievaar op het huis

Zaterdag 13 augustus:
Vandaag vullen en lozen we eerst de camper, voordat we nog even langs de winkels rijden. We slagen bij Woolworth voor een leuk douchegordijn en we kopen brood en margarine. Verder hebben we niks nodig. Daarna rijden we door naar Ruhstadt. Dit is maar een kilometer of 20, maar eerst missen we een afslag en moeten we uiteindelijk weer een stuk terug. Daarna krijgen we nog een omleiding, omdat de weg naar Ruhstadt is afgesloten. Al met al rijden we wel 2x zoveel km als we eigenlijk moesten. Op de camperplaats is het lekker rustig en het is bewolkt, dus ook niet zo warm meer als afgelopen dagen. Ruhstadt is een ooievaars dorp. Er staan ook een heleboel fruitbomen. Appels heb ik nog, maar peren plukken we hier een boel, totdat onze afwas emmer vol zit. We kunnen er weer een tijdje tegenaan. Nadat we geluncht hebben lopen we een mooie ronde door het dorp en zien op heel veel huizen ooievaarsnesten. Op veel van die nesten staan ook ooievaars. Meestal is het er een, maar soms ook twee. Uiteraard zijn er ook veel lege nesten. De ooievaars zijn dan uitgevlogen. Bij de meeste huizen met nesten, staat een bord met aantal geboren ooievaars per jaar. Het is een vruchtbaar dorp. Als we bij de camper terug komen eten we een ijsje en genieten van onze rust. Op een gegeven moment komen hele zwermen met ganzen over ons heen gevlogen. Ze vliegen allemaal netjes in formatie (v-vorm). Ze maken de nodige herrie en je kunt al van te voren horen dat er weer een aantal zwermen aankomen. Naast ons staat ondertussen nog een Italiaans stel. We zien hier weinig buitenlanders, ook weinig Nederlanders.

Ruhstadt

Zondag 14 augustus:
Nadat we hebben ontbeten met afgebakken broodjes, een heerlijk gekookt eitje en zwiebak rijden we weer verder naar het zuiden. We gaan weer maar een kilometer of 20 verder naar Havelberg. Dit is een plaatsje wat direct aan een zijtak van de Elbe, de Havel ligt. Bovenop de berg staat een massale Dom met museum. Vandaar heb je mooi uitzicht over het Hanzestadje. Als we weer beneden zijn, gaan we over de brug naar het oude gedeelte van het stadje. Dat is een eiland, dat verbonden is met 2 bruggen aan het vaste land. Hier bevindt zich nog een kerk, het stadhuis en allemaal straatjes met kinderkopjes. Bij de tweede brug staat een Pegelhuisje, waar je kunt zien hoe hoog de waterstand is. Als wij er zijn is het 1,40 m. Overal staan de rivieren super laag, door de aanhoudende droogte. Over de Elbe zijn een heleboel pontjes uit de vaart genomen, omdat ze niet kunnen varen door de lage waterstand. Vandaag was het weer een warme dag.

Havelberg

Maandag 15 augustus:
Vandaag gaan we weer 40 km verder naar Tangermunde. Hiervoor steken we de Elbe weer over. Ook vandaag is het weer warm. Er wordt wel regen verwacht aan het einde van de dag. De camperplaats ligt aan de Tanger, direct tegen het centrum aan. Wij hebben een heerlijk plekje langs de zijkant bij de bomen. We kunnen hier altijd in de schaduw zitten. Na de koffie pakt Rex de fiets om broodjes en nog wat andere boodschappen te halen. Tegen half 1 komen onze oude buren uit Gartow, de mensen uit Zuidlaren, voor ons staan. Heel toevallig, ze hadden het nog niet gezien. Na de lunch zitten we gezellig met elkaar te praten. Wij fietsen rond kwart over 5 naar het centrum om te gaan eten. Het eerste restaurant wat we tegen komen, direct om de hoek bij de poort, nemen we. Net als we buiten aan een tafeltje zitten begint het te regenen. Onze buren zijn net gaan wandelen. Onze dakluiken had ik zo dicht gedaan of op een lage stand, zodat we geen of weinig wateroverlast in de camper zullen hebben. Wijzelf zitten onder een doek, waardoor we  niet nat worden. Als het echter begint te waaien, worden we wel enigszins nat en besluiten we naar binnen te gaan. We genieten van een heerlijke maaltijd. Daarna gaan we weer terug naar de camper, waar onze buren alweer thuis zijn. Ze waren aardig nat geworden en hadden zich al omgekleed. Wij lopen nog even naar het bruggetje over de Tanger, want daar moet een cache liggen. Als we aan het zoeken zijn, komen er nog andere Nederlanders ook zoeken. Zij trekken op de fiets van hotel naar hotel. Ze hebben vorig jaar het stuk van Maagdenburg naar Praag gedaan en doen nu het stuk van Lübeck naar Maagdenburg. Van huis af hebben ze de trein naar Lübeck genomen. Als we weer bij de camper zijn, begint het weer te regenen.

Tangermunde

Dinsdag 16 augustus:
Als we ons ontbijt op hebben, horen we dat onze buren vandaag weer verder gaan. Jammer, want het is best gezellig. We kletsen nog wat en nadat zij hun koffie op hebben vertrekken ze naar Maagdenburg. Wij gaan daar morgen heen, maar dan gaan zij alweer verder naar de Harz. Wij lopen nadat wij onze koffie op hebben en de handdoeken aan de lijn hangen, het stadje in. Het is een Keizersstad en dat kun je ook wel zien aan de vele mooie torens en andere gebouwen. De oude stad is nog steeds helemaal ommuurd. Dat hadden we gisteren al gezien aan de gerestaureerde muur aan de kant van de stad. Het oude raadhuis is ook een schitterend gebouw. Nu komen we ook bij de Elbe, zien de burcht en alle torens. We nemen brood mee op de terugweg en hebben het grootste deel van beide labcaches gedaan. We eten zodra we bij de camper zijn en zitten rustig in de schaduw tot het weet wat minder warm wordt. Er zijn nu wel wat wolken en ook nu staat er gelukkig weer een windje, wat het aangenaam maakt. Als de ergste hitte voorbij is, fiets ik nog even het stadje in om de labcaches af te ronden. Daarna loop ik nog even over de brug om de ene bonus te scoren. We eten in de schaduw en zitten buiten tot de muggen beginnen te steken.

Tangermunde

Woensdag 17 augustus:
Vandaag gaan we verder naar Maagdenburg. Het is weer warm vandaag. Na alles te hebben geleegd en gevuld rijden we weg. Bij de Lidl stoppen we nog voor een paar boodschapjes. Tegen 12 uur komen we aan in Maagdenburg, waar onze buren nog staan. We hebben nu voor de derde keer goede buren. De buurvrouw is vandaag ook jarig.  We blijven eerst in de schaduw, totdat het iets bewolkter is. Dan lopen we een ronde langs een aantal caches en door de stad. Het blijft warm. Als we terug komen gaan onze buren stad in om daar lekker te eten. Wij eten thuis. De hele avond blijft het warm buiten. Nadat een jong stelletje een brandend hart op laat zitten we nog tot 12 uur buiten. Dan gaan we naar bed. Om kwart voor 2 krijgen we nog een nieuwe buurman aan de andere kant.duw, totdat het iets bewolkter is. Dan lopen we een ronde langs een aantal caches en door de stad. Het blijft warm. Als we terug komen gaan onze buren stad in om daar lekker te eten. Wij eten thuis. De hele avond blijft het warm buiten. Nadat een jong stelletje een brandend hart, een soort lampion, op laat zitten we nog tot 12 uur buiten. Dan gaan we naar bed. Om kwart voor 2 krijgen we nog een nieuwe buurman aan de andere kant.

                                                                                     Magdenburgerballen

Donderdag 18 augustus:
Vandaag wordt het iets frisser is er voorspeld. We gaan na het ontbijt op de fiets langs de Elbe en daarna bij de dom de stad in. Magdeburg is een grote stad met nog mooie oude gebouwen. Tussen de oude gebouwen staan weer nieuwe gebouwen, op de stukken waar de stad is gebombardeerd. We rijden om half een langs de Lidl, kopen brood en gaan naar de camper om te eten. De zon komt steeds meer te voorschijn en dan is het gelijk weer heet. We blijven daarom rustig in de schaduw bij de camper. Onze buren lopen rond 3 uur naar de winkel voor boodschappen. Daarna zitten we nog gezellig te kletsen en we eten we uiteindelijk laat. Tegen 9 uur begint het te regenen. Het weer slaat nu echt om.

Halberstadt

Vrijdag 19 augustus:
Vandaag gaan we verder naar Elend in de Harz. Hat miezert en het is bewolkt. Elend ligt ruim 100 km verderop, richting huis. Ook onze buren gaan daar naartoe. Wij rijden al op tijd weg. Onderweg stoppen wij in Halberstadt om daar nog even de stad in te gaan. Ook nu is het nog frisjes en trekken we een jasje aan. Halberstadt blijkt best een leuk stadje te zijn met een aantal mooie kerken. We lopen door het centrum en als we weer terug komen bij de camper rijden we eerst de verkeerde kant op. De weg naar Blankenburg is afgesloten en we moeten dus weer terug en een alternatieve route zoeken. Als we uiteindelijk in Blankenburg komen staat bij de weg die we naar Elend moeten nemen ook dat deze afgesloten is. We zien echter geen alternatief en gaan toch maar de berg op. In eerste instantie komen geen tegenliggers tegen en we denken dat we straks moeten keren en weer langs dezelfde weg terug zullen moeten. We komen echter totaal geen afsluiting tegen. We zien wel de smalspoor trein bij een stationnetje onderweg en moeten we wachten voor de overweg, terwijl daar ook een trein langs komt. Uiteindelijk komen we in Elend aan, waar onze buren, die veel later zijn vertrokken al op de camperplaats staan. Het zonnetje schijnt ondertussen al, maar het zwembad, waar we naast staan is dicht vandaag. Onze buren, Henk en Dineke stellen voor om samen bij het restaurantje te bij het zwembad te gaan eten. Om 6 uur lopen we naar voren en genieten van een prima maaltijd. Daarna zet Henk koffie en zitten we nog gezellig tussen de campers, tot het te koud wordt om buiten te zitten.

Onderweg naar Elend in de Harz

                                                                                                                    Sascha en Ezra

Zaterdag 20 augustus:
Vandaag lopen we na het ontbijt even naar het kleine houten kerkje, waar een cache moet liggen. Alleen de steen waar hij achter moet liggen is aanwezig. Daarna vertrekken wij. We nemen afscheid van Henk en Dineke en spreken af dat we bij elkaar langs komen. Wij rijden vandaag naar Paderborn. Onderweg krijgen we de ene na de andere omleiding. Verder regent het af en toe. De ene keer is het lichte regen, maar we hebben ook een paar stortbuien gehad. Net voor 2 uur komen we nog een NKD tegen, waar ik nog slaag voor 2 leuke rokken. Als we op de camperplaats komen hebben we net geluk. Zowel de Belg die voor ons rijdt als wij vinden nog een plaatsje. Even later kan er nog net een klein busje voor ons staan.
Als we even later, na een kop koffie de paar caches, die in de buurt liggen gaan zoeken en vinden, begint de zon ook nog te schijnen. We zorgen vervolgens dat we eten krijgen.

Zondag 21 augustus:
We gaan weer verder naar Coesfeld. We hebben dit keer maar een keer een omleiding, verder rijden we wel over secundaire wegen. Tegen 12 uur zijn we ter plaatse. De camperplaats staat helemaal vol en wij sluiten aan bij de campers op de parkeerplaats. Na de lunch zitten we eerst lekker buiten. Het is weer lekker weer vandaag. Daarna gaan we op de fiets de stad in om te cachen. De winkels zijn toch niet open op zondag. Er zijn een hoop mensen in het park, waar muziek gespeeld werd. Rond half 5 zijn we weer bij de camper en hebben ondertussen al een hoop gezien van het stadje. We eten en zitten nog een poos buiten. Op de parkeerplaats zijn een aantal mensen aan het vliegeren.

Coesfeld

Maandag 22 augustus:
Vandaag gaan we door naar Bathmen. Dat is ongeveer 90 km rijden. We brengen de Aldi nog een bezoek, leveren onze flessen in en nemen bananensap mee. Rond half 12 zitten we in Bathmen aan de koffie. Na de lunch pakken we de fiets en doen het rondje Elferinksbos. Op de terugweg gaan we langs de Jumbo in het dorp. Bij de camper houden we pauze, eten een ijsje en brengen ons vochtgehalte op peil. Na 4 uur fietsen we nog langs het spoor. Nadat we weer terug zijn, zorgen we voor het eten en daarna doen we de afwas. 

Dinsdag 23 augustus:
We doen rustig aan. Tegen half 11 moeten we op de koffie zijn in Kring van Dort. Om kwart voor 12 gaan we weer verder. Onderweg lunchen we en daarna gaan we nog langs Gea om te kijken of Jinte al gegroeid is. Daarna rijden we verder naar huis en zit onze vakantie er weer op.

Reactie plaatsen

Reacties

Joop en Marie
2 jaar geleden

Weer een leuke reis Janja en Rex, leuk om te lezen en jullie hebben ook weer veel gezien.

Diana Dappers
2 jaar geleden

Wat een prachtige foto’s